Kaleien van gevels

Gevel kaleien

De gevel van je woning een totaal ander uitzicht geven? Dan is je gevel kaleien zeker het overwegen waard. Het geeft de buitenmuren niet alleen een karakteristiek uitzicht, maar beschermt ze ook tegen allerlei weersinvloeden.

Wat?

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur (meestal metselwerk) wordt uitgestreken.

Kaleien wordt zowel toegepast bij binnenmuren als gevels & zowel bij nieuwbouw als renovaties. Het is dé manier om ze te voorzien van een degelijke afwerkingslaag & behandeling.

De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

Kaleien gevel: Waarom?

1. Esthetische overwegingen

Kaleien van een gevel is een ideale manier om beschadigingen of ontsieringen te camoufleren. Het is dan ook een populaire techniek bij de renovatie van gevels. Hoe dan ook is het ook mogelijk bij nieuwbouw.

Door de blokkwast waarmee de kalei wordt aangebracht, krijgt een gekaleide gevel een mooie authentieke uitstraling. Vaak wordt gekozen voor standaard witte kalei. Daarmee creëer je een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij landelijke woningen.

Liever een moderne of andere uitstraling? Door het toevoegen van kleurpigment kan kaleien ook in andere kleuren. Zo geef jij je buitenmuur de look die perfect past bij je eigen smaak en wensen.

2. Technische overwegingen

Naast de bescherming van je gevel tegen allerlei weersomstandigheden heeft het kaleien van je huis een milieuvriendelijk & duurzaam aspect. Bovendien houdt het je buitenmuur dampopen, wat weer belangrijk is voor een goede muurhuishouding & om vochtproblemen te voorkomen.