Voordelen van kaleiwerken
Blog / Voordelen van kaleiwerken

Bent u uitgekeken op uw gevel of kan die wel wat vernieuwing gebruiken? Dankzij kaleiwerken door Industrie Michiel Vermandere (IMV) is dat mogelijk. Via een oude schildertechniek brengen we een kalkpleister aan op uw gevel en u kan zelf kiezen in welke kleur. Daardoor ziet uw woning er meteen weer nagelnieuw uit.

U hoeft geen oude woning te hebben om aan het kaleien van gevels te denken. Industries Michiel Vermandere voert namelijk kaleiwerken uit bij zowel oudere gebouwen als nieuwe woningen. Nog niet overtuigd? Hieronder vindt u enkele voordelen van het kaleien van gevels.

Voordelen van kaleiwerken

  • Nieuwe en unieke look voor uw gevel.
  • De eerste reden waarom u het kaleien van gevels zou overwegen is uiteraard om uw gevel een nieuwe look te geven. Door kaleiwerken heeft u de mogelijkheid om uw huis de kleur en look te geven die u wenst. Kiest u voor wit om uw landelijke woning op te frissen of geeft u eerder de voorkeur aan een opvallend kleur zodat u uniek bent in uw straat? Het kan allemaal en IMV voert met plezier uw kaleiwerken op maat uit.
  • Bescherm uw gevel.
  • Kaleiwerk geeft uw gevel ook een beschermlaag. Hierdoor wordt de levensduur van uw gevel verlengd en heeft u minder kans op schade door de weersomstandigheden. Vooral als uw gevel zich aan de regenzijde bevindt, is het kaleien van uw gevel sterk aangeraden. Met die extra beschermlaag kunt u de uitstraling van uw gevel ook langer behouden waardoor u voor een lange periode kan genieten van uw nieuwe gevel.

Waterdicht of niet?

Alhoewel kaleiwerken ervoor zorgen dat u minder snel beschadiging zal hebben door de weersomstandigheden, is het een misvatting dat het kaleien van uw gevel die ook meteen waterdicht maakt. Dankzij de extra beschermlaag die wordt aangebracht bij het kaleien, wordt uw gevel beschermd en het verkleint het risico op vochtplekken en andere waterschade. Mocht u uw gevel niet kaleien, dan heeft u meer kans op waterschade. Het kaleien van uw gevel is dus zeker en vast een goede investering als u een gevelvernieuwing overweegt.

Industries Michiel Vermandere (IMV) contacteren

Wilt u graag uw gevel kaleien of heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden? Geef ons een seintje via het contactformulier op onze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u bij te staan bij uw gevelvernieuwing. IMV is gevestigd in Roeselare, maar staat graag in voor uw kaleiwerken in heel de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

Lees hier meer over onze kaleiwerken. Interesse in een andere dienst van IMV? Wij staat ook in voor uw gietvloeren, rubberfloors, epoxy coating