Bij Industries MV kan je terecht voor:

Gietvloeren

Tegenwoordig komen gietvloeren steeds vaker voor in een modern interieur. Er bestaan verschillende soorten gietvloeren.

Het plaatsen van een gietvloer is een echte meerwaarde. Gietvloeren hebben een naadloze en strakke uitstraling. Bovendien is er een ruime keuze aan kleuren en zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Een regelmatig onderhoud is aangeraden. Ontdek de voordelen van een gietvloer.

We plaatsen gietvloeren in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, regio Roeselare, Waregem, Izegem, Kortrijk, … Op IMV kunt u rekenen voor de professionele aanleg van uw gietvloer. 

Epoxy Gietvloeren

Een epoxy gietvloer heeft hetzelfde uitzicht als een polyurethaan gietvloer. Het verschil is dat dit type gietvloer een enorme hardheid heeft waardoor het meer toegepast wordt in de industrie. Ook dit soort gietvloer kan verkregen worden in alle RAL en NCS kleuren. Kenmerkend voor de epoxy gietvloer is dat deze ontzettend sterk is, ongeveer twee keer sterker dan beton.

Voordelen epoxy gietvloer:

 • Kan in veel kleuren en afwerkingen geleverd worden
 • Geheel vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën
 • Slagvast, stootvast
 • Zeer makkelijk te reinigen en bijzonder hygiënisch

PU Gietvloeren

Tegenwoordig komen gietvloeren steeds vaker voor in een modern interieur. Er bestaan verschillende soorten gietvloeren.

 Het plaatsen van een gietvloer is een echte meerwaarde. Gietvloeren hebben een naadloze en strakke uitstraling. Bovendien is er een ruime keuze aan kleuren en zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Een regelmatig onderhoud is aangeraden. Ontdek de voordelen van een gietvloer.

We plaatsen gietvloeren in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, regio Roeselare, Waregem, Izegem, Kortrijk, … Op IMV kunt u rekenen voor de professionele aanleg van uw gietvloer.

Rubberfloor

Rubberfloor is een milieuvriendelijk product bestaande uit een vloeibaar natuurrubber bindmiddel en rubbergranulaat.

​Voordelen ? Er zijn geen voegen meer, is geluiddempend, waterdicht en anti-slip. Hierdoor is het materiaal heel hygiënisch en eenvoudig met water schoon te maken.​

​Toepassingen van Rubberfloor :

 • Vloeren van trailers/aanhangwagens
 • Betonvloeren van dierenverblijven binnen en buiten (o.a. voor paarden, honden, geiten, schapen)
 • Betonvloeren in natte ruimtes, waar een zekere mate van antislip vereist is.

Epoxy Coating

Een hygiënische coating is een twee componenten vloersysteem die wordt opgebouwd vanuit een primer en twee eindlagen in alle RAL en NCS kleuren. In de volksmond wordt het eigenlijk een schilderlaag op de ondergrond genoemd.

Epoxy coating is een 2 componenten hars welke een zeer helder uiterlijk en langdurige bescherming aan uw product geeft.

Epoxy coating is bij uitstek geschikt wanneer een zeer transparant oppervlak gewenst is. Daarnaast is deze epoxy hars goed bestand tegen UV licht.

Deze coating word veelal gebruikt voor het gieten over tegels, tafelbladen, betonnen aanrechtbladen, keukenbladen en werkbladen, in badkamers, voor het coaten van hout, beton, steen, metalen, enz.

Voordelen en eigenschappen van transparante epoxy coating:

 • Oplosmiddelvrij
 • Geurloos
 • Goede UV bestendigheid
 • Zeer helder eindresultaat
 • Hoge krasvastheid en bescherming
 • Vloeit waterpas uit
 • Hecht op bijna alle ondergronden (hout, beton, kunststof, etc)

Kaleien van gevels

Gevel kaleien

De gevel van je woning een totaal ander uitzicht geven? Dan is je gevel kaleien zeker het overwegen waard. Het geeft de buitenmuren niet alleen een karakteristiek uitzicht, maar beschermt ze ook tegen allerlei weersinvloeden.

Wat?

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur (meestal metselwerk) wordt uitgestreken.

Kaleien wordt zowel toegepast bij binnenmuren als gevels & zowel bij nieuwbouw als renovaties. Het is dé manier om ze te voorzien van een degelijke afwerkingslaag & behandeling.

De kalk vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt je gevel (of binnenmuur) door het kaleien ook een splinternieuwe authentieke look.

Kaleien gevel: Waarom?

1. Esthetische overwegingen

Kaleien van een gevel is een ideale manier om beschadigingen of ontsieringen te camoufleren. Het is dan ook een populaire techniek bij de renovatie van gevels. Hoe dan ook is het ook mogelijk bij nieuwbouw.

Door de blokkwast waarmee de kalei wordt aangebracht, krijgt een gekaleide gevel een mooie authentieke uitstraling. Vaak wordt gekozen voor standaard witte kalei. Daarmee creëer je een mooie en rustieke uitstraling die perfect past bij landelijke woningen.

Liever een moderne of andere uitstraling? Door het toevoegen van kleurpigment kan kaleien ook in andere kleuren. Zo geef jij je buitenmuur de look die perfect past bij je eigen smaak en wensen.

2. Technische overwegingen

Naast de bescherming van je gevel tegen allerlei weersomstandigheden heeft het kaleien van je huis een milieuvriendelijk & duurzaam aspect. Bovendien houdt het je buitenmuur dampopen, wat weer belangrijk is voor een goede muurhuishouding & om vochtproblemen te voorkomen.